torsdag 8 april 2010

Distresser, Masker & Mister

Ovan: exempel på sedelkort, alla stämplar från Reprint, hänge från Tim Holtz
Nedan: Så här ser kortet ut inuti, sedlarna sitter fast i en skåra i mitten.
En låda är bra att ha när man skall spreja med Mist.
Ett urval av förlagor och tillverkade kort.
Helene betraktar sitt alster, skall jag lägga till något eller är jag nöjd?
Jytte kombinerar med färdig "tag" och binder ihop med matchande band.
Marianne i full gång med att färga in en bakgrund.
Här visar vi två likadana "tags" gjorda med exakt samma färger. Den ena är gjord på en färdig "rå" lite beigeaktig tag som går att köpa och den andra är en egengjord, utklippt "tag" i vitt papper. Resultat: murriga färger/klara färger:) Och nej, ingen olycka har hänt på korten utan jag har helt enkelt använt min nya favoritstämpel, en "splash" eller "stänk"som ingår i ett av Reprints stämpelset. Du ser den även på kortet med vingarna.

Igår var det dags för kurs igen:) ovan lite bilder från olika moment. Temat för kvällen var som rubriken: Distresser, Masker & Mister. Deltagarna fick börja med att tillverka en "tag" genom att färga in pappret och sedan stämpla och dekorera. Allt med Distress Ink dynorna. Tagen fästes sedan på ett "sedelkort". En väldigt enkel, men ack så praktiskt vikning i dessa tider då presenter oftast består i sedlar, presentkort, biobiljetter etc. Nästa steg var att lägga till Tim Holtz masker och i ett ytterligare steg gick vi vidare med att även spreja med egentillverkad mist. (Man blandar flytande Distress Ink, vatten och för skimrande effekt lite Perfect Pearls, allt detta i de små MiniMister flaskorna). Roligt!

2 kommentarer:

  1. Helene13:01

    Hej Miia och tack för igår! Du är verkligen snabb på att lägga ut bilderna. Jag fick med mig massor av inspiration och nya idéer. Så kul vi hade!

    SvaraRadera
  2. Ååååh, vad inspirerad och sugen jag blir på att göra ett sedelkort :)
    Kram

    SvaraRadera