fredag 29 juni 2012

Liten gåvosask



Här kommer ett tips från Lottas Vrå på en söt liten gåvoask att ha med när man blir bortbjuden på middag eller dylikt. Själv gjorde Lotta dessa askar till fröknarna på avslutningen. Säkert mycket uppskattat!
Nu finns även en fin beskrivning på askarna och den hittar du här Med detta tips önskar vi alla bloggläsare en härlig sista helg i juni månad, måtte nu solen visa sig snart:)

torsdag 14 juni 2012

Skoltips - namnskyltar till kapprummet

I flera år har jag velat göra detta och så fick jag äntligen tid att göra det. Detta är enkelt men lite tidskrävande om man som jag ska stansa ut alla bokstäver. Vill man att det ska gå fortare så kan man alltid skriva namnen snyggt istället.
Mitt största problem var faktiskt att hitta ett alfabet där det inte blandades stora och små bokstäver som är så poplulärt inom scrapbookingen. Jag tror inte lärarna hade uppskattat det... hihi
Jag plastade även in alla pennorna så kan man sätta fast dem med häftmassa och så kan eleverna flytta med dem när de byter plats i kapprummet.
Så har du lite tid över i sommar så är detta en mycket uppskattad present till skolan.
Hälsningar
L8

tisdag 12 juni 2012

Ännu ett tips på avslutningspresenter





Så här inför sommarlovet så passar det väl bra att göra en tehållare att ge bort? Jag gav bort ett gäng sådana här i sommarpresent till fröknarna på barnens skola förra året och det blev mycket uppskattat. Tedrickarna fick olika varianter av denna tehållare och kaffedrickarna fick after eight-automater. :)
Just nu sitter jag för fullt och avslutar alla kort till lärare och fritidspersonal i mina barns klasser. Av någon underlig anledning så blev det jag som fixar det i år... igen... hihi
Men jag klagar inte för jag tycker det är så himla roligt!!
Vad har du gjort till dina barns fröknar/förskolepersonal/fritidspersonal? Lämna gärna en kommentar så kikar jag gärna på vad du har gjort. Alla idéer tas tacksamt emot!
Hälsningar L8

söndag 10 juni 2012

Avslutningar i massor...


I maj och juni är det fullt upp. De flesta kurser/träningar slutar och i juni så slutar ju även skolorna. Jag tänkte visa vad jag gjorde till mina barns judotränare när det var avslutning i tisdags. Det blev after eight-automater till allihop. Judokillen har jag klippt till själv. Själva huvudet och kroppen är en rest från Badankas kurs på ett Scrapevent jag var med på för många år sedan och sedan har jag klippt och fixat för att få ihop själva judodräkten. Jag gjorde ett kort med denna judokille till min svåger när han fyllde 40 år i april men denna gången så utvecklade jag dräkten lite och la till själva emblemet för klubben och det tycker jag blev själva pricken över i:et. :)
Vi var några föräldrar som gick ihop och köpte after eight-askarna och så tog jag på mig att göra själva askarna. När man gör sådant här så är det extra roligt att se hur förvånade och tacksamma tränarna blir då de inte förväntat sig något sådant här och det gör mig varm i hjärtat att kunna göra detta då jag vet hur många tränare det finns runt om i landet som ställer upp i ur och skur för våra barn och oftast utan någon betalning överhuvudtaget. Som "gammal" elitidrottare vet jag hur mycket ens tränare betyder för en. De blir som en extra familj när man reser runt och tävlar.
Så ett extra tack till alla tränare runt om i Sverige som ställer upp för våra barn!!! Glad sommar på er!
Och ni övriga - Ha en skön och pysslig söndag!
L8

fredag 8 juni 2012

Sjung om studentens lyckliga dag !



Idag visar vi ett kort som skickades iväg tillsammans med ett presentkort till en studentuppvaktning som vi tyvärr inte kunde vara med på. Kanske inte ett traditionellt studentkort som alltid brukar gå i blått och gult men nästan... Jag valde istället lite turkosa och gula toner med lite rosa inslag :) Jag har använt mig av baksidan av Reprints papper "Pets" och sedan har jag smackat på med lite "biljetter" tårtpapper, stämplar, washitejp, nitar, band och blommor. På insidan klädde jag kortet med framsidan av samma papper och skrev en hälsning för hand. För att det skulle kännas extra festligt, som ju allt skall göra en dag som denna, dekorerade jag även kuvertet med matchande washitejp och turkosa stämplade studenthattar.

torsdag 7 juni 2012

Den blomstertid...


Idag visar vi ett kort som skulle kunna funka både till en nybakad student eller till någon som fyller år så här i början på sommaren. "Summer" heter pappret från Reprint som har den fina texten på framsidan och skira rosa rosor på baksidan som jag också använt här. Har lagt till lite fjärilar från en rulle tissuetape från Tim Holtz och stämplat grattis med en av de nya stämplarna från Reprint denna vår. Blomma, pärlfloss och metallfjäril samt halvpärlor fick också vara med. Lycka till nu med alla fina avslutningar och studenter för det är dags för den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor.