onsdag 18 april 2012

Swingcard!



Idag har vi nöjet att visa ett superfint "Swingcard" som vår inspiratör Lotta gjort. Ett "Swingcard" har en roterande/svängade del så när du öppnar kortet så svänger mittpartiet. Lotta har använt sig av papper från Reprint ur serien "Childrens collection" och det mesta av övrigt material hittar du också i butiken. Läs mer om detta hos "Lottas Vrå" .

fredag 13 april 2012

Fjärilar räknar inte...



Idag visar vi upp ett par kort som L8 och jag har gjort med ett stämpelset som du hittar här. På ÅF-kursen hos Reprint fick alla samma material att jobba med och åter ser vi här hur olika resultaten blir fast vi får exakt samma material att tillgå. Fjärilarna på korten är stämplade och utklippta för hand, så du som inte vill investera i en lite dyrare stans kan köpa en stämpel istället och klippa ut. Exempel hittar du här och här, eller så i setet som du ser ovan. Kortet till vänster är lite mer sparsmakat med färger som går i ton medan på kortet till höger har man blandat flera färger och duttat med glitterlim för mera färg! Gemensamt för båda är att man limmat fjärilarna på distanskuddar så att man kan "lyfta" vingarna.
Med detta önskar vi alla bloggläsare en trevlig helg och en förhoppning om att ni får syn på några fjärilar i naturen denna våriga aprilhelg:)

onsdag 11 april 2012

Colorbar + ABC


Nu finns alla härliga papper från Color Bar inlagda i shoppen, du hittar dom här
Vi har även fått bokstäver att klä med papper, använda decoupageteknik eller på annat sätt altra:) Endast 8,-/st

måndag 9 april 2012

Påskig lyxig picknick-korg



Så kommer här ett sista påskinlägg från mig och jag kunde inte låta bli att göra ännu en påskkorg i mitt absoluta favoritpapper Colorbar. Detta är en väldigt genomarbetad korg som tog "lite" längre tid än de andra jag gjorde då jag dekorerat den med mönsterpapper både inne och ute, dolt magnet låsen m.m. Eftersom jag gillar pilliga saker så var detta ett perfekt alster för mig.
Denna picknick-korg kan man göra till alla årstider - det är bara att byta ut innehållet i den.
Hoppas ni har haft en riktigt härlig påsk och njuter av sista dagen på påsklovet!!
L8

söndag 8 april 2012

Altrad äggkartong nr. 2


Idag slinker jag in här på bloggen och visar upp min altrade äggkartong som vi gjorde för någon vecka sedan hos ÅF-träffen hos Reprint. Jag har precis som L8 stämplat ett papper istället för att använda mönsterpapper och sedan gått hejvilt lös på både blommor och glitter:)
Vi har haft förmånen att ha så himla mycket fint i bloggen och även i butiken denna påsk och vill skicka ett speciellt tack till L8, vår inspiratör, för alla fantastiska prickiga alster:)
En fortsatt Glad Påsk önskar vi alla bloggläsare!

lördag 7 april 2012

Altrad äggkartong hos Reprint

När Miia och jag var i väg på Återförsäljarträff uppe hos Reprint fick vi dekorera en äggkartong. Det lila pappret har jag stämplat ett mönster på istället för att använda ett mönstrat papper och sedan har jag dekorerat med massor av olika blommor och en liten söt charm. Bladen är stämplade och sedan utklippta och inlagda i buketten.
En sådan här äggkartong är perfekt ex. när man ska gå bort till barnfamiljer då man kan lägga i kinderegg istället för vanliga ägg. Det blir väldigt populärt kan jag lova.
Hoppas solen lyser på er så här i påskhelgen!
Glad Påsk!
L8

fredag 6 april 2012

Ännu en variant på påskkorg

Här är tredje och sista alstret på min kurs som deltagarna fick pröva på att göra. En ganska enkel korg men lite trixig första gången man gör den då man måste hålla tungan rätt i mun...
Det är alltid lika skoj att se hur olika korgarna blir då alla får välja sina egna papper efter tycke och smak. Om du vill se hur min inspiratörkompis Lottas korg blev så klicka här.

torsdag 5 april 2012

Tips på påskförpackningar


Idag tänkte jag tipsa er på hur man enkelt kan lyxa till sina påskpresenter genom att använda cellofankuvert/påsar. Jag visade häromdagen en av mina påskkorgar och då jag gjorde ganska många sådana så la jag dem i en större variant av cellofankuvert och klippte bort klisterremsan och sedan så band jag ett matchande band runt.
När det gäller mina bordsplaceringsägg så fungerade inte min första variant av påsförpackning så detta är hur det blev tillslut med 4 st mindre cellofankuvert som jag satt ihop och sedan satt ett matchande papper längst upp för att få ett snyggt avslut.
Hoppas detta kan inspirera er lite till hur ni kan piffa till era fina alster som ni gör. Själv tycker jag att själva förpackningen ofta kan vara den sista lilla touchen på mina alster.
Om du har något bra tips så kommentera gärna så kikar jag in och blir inspirerad!
L8

onsdag 4 april 2012

En enkel påskkorg


Jag kör på och visar vad jag gjort med Colorbars inspirerande papper. Detta är en superenkel liten påskkorg som jag gjorde till Miia och Johan när jag kom på Stämpelfabrikens kundkväll. Imorgon ska jag visa hur jag gjorde några till påskkorgar i olika färger och med en annan påskstämpel även den från Reprint.
Påskiga hälsningar på er!
L8

måndag 2 april 2012

I stället för ett ägg...


Ännu ett alster i Colorbars underbara prickiga papper. Och för dig som inte gillar prickigt så har de jättefina matchande mönstrade baksidor också.
Denna gången har jag altrat ett alternativt påskägg åt minstingen i familjen. Jag gillar verkligen dessa "konservpaket" eller vad man nu ska kalla dem? Jag har öppnat en konserv i botten och diskat ur. Viktigt är att det är en sådan konserv som man kan öppna som en burkläsk i toppen. Annars blir det inte så enkelt att öppna den utan att förstöra dekorationen... hihi
Jag använder mig av en tupper ware-öppnare då det inte blir några vassa kanter utan det är enkelt att klistra tillbaka botten när man är färdig utan att det syns något.
Ha en bra början på påskveckan. Vi kommer att visa upp fler påskalster under hela denna veckan för att inspirera dig.
Vi ses snart igen!
L8