onsdag 25 januari 2012

Nyheter från Formex

Nu börjar nyheter från Formex landa i butiken. Först ut är den nya serien "Springtime" från Papercraft Scandinavia. Perfekta papper för kortmakare då varje ark är uppdelad i fyra olika mönster. Nu väntar vi på Reprints suuuperfina pappersserier, kommer i början på veckan:)

måndag 16 januari 2012

Formex Våren 2012

Då var det åter dags för oss butiker att besöka FORMEX-mässan i Stockholm för att ta del av alla nyheter som släpps från de svenska leverantörerna. Vi har redan fått se några "sneak-peaks" på bland annat fina papperskollektioner och lovar att visa upp för er så snart bilder finns tillgängliga.
Med anledning av mässan håller vi stängt i butiken fredag-lördag 20-21 januari.

torsdag 12 januari 2012

Vinterkänsla !

Som inspiration till vår tävling med tema vinter vill vi tipsa om ett bra sätt att få till vintervita detaljer på dina alster:) Klorin är medlet som bleker bort färg på papper och som därmed gör den behandlade ytan vit! Förutsättningen för att kunna "måla" med klorin är att du embossar motivet, detta för att klorinet inte skall "blöda ut" från motivet. Så i korthet: Embossa ett motiv, pensla på med klorin på önskade ytor, låt torka. Upprepa pensling med klorin vid behov.
OBS! Om det inte blir vitt så kan det vara pappret som det inte funkar på, prova dig fram, hos oss vet vi t.ex att det funkar utmärkt på våra Titziano papper. Lycka till!

torsdag 5 januari 2012

Nytt År - Nya tävlingar!

Dags för årets första tävling! Här i Skåne har vi per dags dato inte sett skymten av en snöflinga, vintersol, rimfrost eller snötyngda granar. Vad passar väl bättre då än att utlysa en liten tävling med temat vinter? Som vanligt har vi inga speciella regler man skall rätta sig efter utan håller oss till att ditt alster ska vara inspirerat av vinter med allt det kan innebära, det kan vara ett kort, LO, tag, ask eller altrat, allt är välkommet. Tävlingen pågår tom. 5/2 och vi utlyser en vinnare veckan efter. Om du har en egen blogg är det ok att lägga ut ditt bidrag med glöm inte att länka till: http://stampelfabriken.blogspot.com/
Vinnaren får ett litet paket med urval av vårens nyheter som presenteras på Formexmässan i slutet av januari. Välkommen att delta! Mejla in ditt bidrag på info@stampelfabriken.com